"El Món de Reus és el Món". Blog finalista del premi "El Periodista de l'any 2011" del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona



25.2.11

Vol ser Alejandro Fernández l’Ariel de Tarragona?





Sovint els amics, saludats i coneguts de Tarragona ens fan la conyeta, als de Reus, sobre la presència al consistori de l’Ariel Santamaría. Quan intentes explicar les excel·lències de la nostra ciutat sempre procuren desactivar-te amb el mateix argument “Sí, tot això que dius està molt bé. Però ja em direu on heu d’anar pel món amb aquell regidor vestit d’Elvis” t’acostumen a etzibar amb una rialleta sorneguera que se’ls hi escapa per sota el nas.

No entraré a analitzar el fenomen Ariel en aquest article que donaria per escriure un llibre sencer. Però si voldria posar l’accent sobre l’actitud d’alguns –no tots, naturalment- polítics “convencionals” que condemnen l’estil Santamaría però que de vegades fan coses que recorden la manera de fer del líder de la Cori. I a Tarragona, tot just, n’hem tingut una bona mostra durant les últimes hores.

Ahir el twitter treia fum amb la campanya del tarragoní Alejandro Fernández que ha adaptat una popular cançoneta de la Lady Gaga per reforçar la seva candidatura al consistori. La notícia la va tractar, fins i tot, el Clapés al VERSIÓ RAC1 –programa on, sovint, hi surt l’Ariel- amb to foteta. Si el que volia Fernández és que es parlés d’ell ho ha aconseguit sense cap mena de dubte. Però, tot s’hi val per aconseguir que acabin parlant de tu? Aquesta és la manera de fer d’un polític “seriós” d’un partit de govern com és el PP? Aquesta és la manera d’acabar amb la desafecció política que pateix bona part de la nostra societat?

Perquè realment la manera de fer de Fernández és comparable, salvant les distàncies, a alguna de les estracanades que fa Santamaria i que, de ben segur, deuen   escandalitzar a polítics com ell. Això sí, entre un i l’altre hi ha una diferència essencial: l’Himne a Reus, la cançó de l’Ariel http://ow.ly/42LqK li dóna mil tombs a aquesta collonada de la Lady Gaga. Ara només cal esperar que l’exemple de Fernández no l’imiti la seva homòloga reusenca, tot i que a la tornada de la cançoneta on hi diu “Alejandro” hi encaixa perfectament “Alegret”. Per sort, però, l’Alícia és molt més intel·ligent, segur.