"El Món de Reus és el Món". Blog finalista del premi "El Periodista de l'any 2011" del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona



18.5.11

Els últims films del #reus22m


Avui dimecres tradicionalment és el dia de l’espectador als cinemes del Món de Reus. I per això els suggereixo que aprofitin, si encara no ho han fet, per veure les últimes estrenes de la cartellera del #reus22m. N’hi ha un parell a tenir molt en compte que he descobert aquests darrers dies. D’una banda el llargmetratge TEMPS DE CANVI que protagonitza l’alcaldable convergent, Carles Pellicer, amb algun secundari de luxe com el propietari del Tinc Gana del carrer Sant Elías, un clàssic de la restauració local. O també l’Hipòlit Montseny, per bé que en el seu cas no surt enfundat en el jersei orange que l’ha fet tan popular per carrers i places de la ciutat. I naturalment s’han de destacar algunes localitzacions interessants com la del Bar IRIS, el plató cinematogràfic per excel·lència d’aquestes municipals i on algun intrèpid director d’aquí a diumenge encara hi podria rodar un remake de “Dos hombres y un destino”. Falta, és clar, que els “dos hombres” s’hi avinguin, no fos cas que allò s’acabés com un “bodrio” de la saga de Rocky.

El vídeo, com ja vaig dir el dia de la seva estrena al míting central dels nacionalistes, és una peça excel·lent, realitzada per la productora local ACID FACTORY liderada pel periodista David Fernández i tota la troupe. Aquesta gent  tenen un talent fabulós com han demostrat també amb el muntatge de L’autèntica vida de Pérez –curiosa coincidència- i amb multitud de treballs com el reportatge en homenatge a l’historiador Pere Anguera, per citar només un dels més recents. Una peça a tenir molt en compte. El vídeo de Pellicer està guionat per la Laia Solanellas, l’assessora de comunicació del polític convergent. I l’ha encertat a l’hora de sintetitzar en tres minuts intensos la imatge que tots tenim del candidat, una persona propera, que trepitja la ciutat, que enraona constantment amb la seva gent. De la Laia fins ara sabíem que tenia molt bona òptica atenent les magnifiques instantànies fotogràfiques que habitualment signa al delcamp.cat i dels que un servidor se n’ha servit sovint per aportar el segell de qualitat a aquest humil blog. Però ara, a més a més, descobrim amb aquest vídeo la seva evident creativitat. Em sembla que aquestes municipals al Món de Reus també ens haurà servit per albirar a alguna promesa que comença a ser tota una realitat del panorama comunicatiu local.

Però aquesta no és l’única pel·lícula que protagonitza Pellicer. La productor CAP DE LLUÇ fa dies que anuncia a la xarxa el film GRIS, L’AJUNTAMENT en la línia dels remakes que l’han precedit de la Vida de Pérez, Mira qui mana ara o la Guerra de les Galàxies. La novetat en aquest cas és, tot just, que hi ha una productora al darrera ja que fins ara tot sortia del no res. Dedueixo que CAP DE LLUÇ és un grup multimèdia ja que del seu holding d’empreses penja una de les publicacions més celebrades del carnaval de Reus com és LA CUA DE LLUÇ i que el lector pot revisar al blog www.elquiosdelcarnestoltes.blogspot.com

A GRIS, L’AJUNTAMENT el John Travolta és Carles Pellicer i l’Olivia Newton John és l’Alícia Alegret. No cal dir que el Travolta ens recorda al Pellicer més jove, el de la brillantina és clar. És el número final de la famosa pel·lícula on ell –el Travolta Pellicer- descobreix que aquella noia discreta i púdica -l’Olivia Alegret- s’ha convertit en una dona canyó, que el fa anar de corcoll. Salvant les distàncies, és el que pot passar dilluns vinent. Ara bé, jo després de sentir abans d’ahir a Lluís Miquel Pérez carregant contra Pellicer al míting socialista i deixant indemne a l’Alícia Alegret –ni la va anomenar- començo a creure que el candidat del PSC deu estar assajant aquests dies el paper de Travolta pel que pugui ser. S’ho imaginen? Deixem-ho estar que encara prendrem mal.