"El Món de Reus és el Món". Blog finalista del premi "El Periodista de l'any 2011" del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona



28.2.11

Carrusel Deportivo amb l’Àngel Cortadellas


La banda sonora de les meves tardes dels dissabtes i dels diumenge és el Carrusel Deportivo, un programa que en essència és ràdio en estat pur: informació, immediatesa, emocions, diversió, fantasia. I tot esquitxat amb les populars xiuletades de l’alfabet “morse” recordant-nos que hi ha gol en qualsevol terreny de joc de l’estat espanyol. El programa té tots els ingredients per captivar a l’oient, fins i tot un punt de provocació atenent que avui dia, com per desgràcia passa en tot arreu, els diferents periodistes no amaguen les seves preferències i defensen i critiquen equips i jugadors en funció dels colors de la samarreta de la que se’n reconeixen obertament seguidors.

Ahir, precisament, era un d’aquests diumenges que calia està penjat del transistor. El Reus Deportiu jugava la final de la Copa del Rei contra el tot poderós –o potser no tant- Barça. Però ahir, per qüestions que no vénen al casa, no quedava elegant participar de la trobada familiar on vaig anar convidat amb un auricular a l’orella. Per això, per estar informat al detall del discórrer d’aquesta finalíssima, vaig optar per una altra solució molt pràctica en aquests casos: vaig posar el mòbil damunt la taula amb el twitter obert.

No cal dir que ahir aquest “microblogging” treia fum amb multitud de missatges amb l’etiqueta #copaok que t’anaven informant del que hi passava a Blanes. Però curiosament “l’amic” que em va tenir informat, de manera puntual, del discórrer de la final, avançant-se fins i tot als missatges d’alguns mitjans “professionals”, va ser l’Àngel Cortadellas, cap de llista d’ERC. La seva va ser una retransmissió a la xarxa impecable, aportant la informació del “minut i resultat” i arrodonint-la, en tot moment, amb algunes aportacions pròpies valorant la dinàmica apassionant del partit.

Per això ahir Cortadellas va ser el protagonista del “meu” Carrusel Deportivo. Tampoc em va venir de nou. El dia de la conferència del president de la PIMEC a la Cambra, el polític republicà va fer en temps real l’autèntica “contracrònica” de la xerrada, apuntant a la vegada informació i anàlisi. Realment si aconsegueix el seu objectiu polític i arriba a l’ajuntament, de ben segur la seva aportació pot ser determinant per donar el tomb a l’impacte i a la repercussió real dels plens municipals amb la retransmissió en directe de tot el que hi passi al saló de sessions de la casa gran i apropant encara més l’apassionant política municipal a la població. Potser estem davant del futur creador de l’autèntic “Carrusel Polític” a casa nostra. Temps al temps.